Тупичівська громада
Офіційний сайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

1 червня – День захисту дітей

Дата: 01.06.2023 14:09
Кількість переглядів: 46

Щороку у перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей – найпрекрасніше свято радості та надії. Кожна дитина має право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стати хорошими батьками і громадянами своєї мирної процвітаючої країни.

Чарівний, світлий і ні з чим незрівнянний світ дитинства: зітканий із тепла батьківської домівки, яскравих кольорів веселки, доброти, сміху і щирої радості. Кожна людина з великою любов’ю і душевним трепетом згадує те місце, де вона народилася, де промайнуло її дитинство: дитинство з дивосвітом-казкою, з милозвучною рідною мовою, зіткане із мальовничих краєвидів, із верби і калини, із вишневих садів, із річок і струмків, чарівних смерек, із задушевної пісні, з колосистого пшеничного поля і високого синього неба.

Цього дня необхідно задуматися й про захист власної дитини, адже в сучасному світі для дітей є чимало загроз. У нашій країні питання захисту дітей стоїть досить гостро, особливо зважаючи на те, що велика кількість дітей проживає на території, де вони є свідками пострілів, вибухів і руйнувань, що не може позначатися на їхньому психологічному та фізичному стані. Крім того, актуальними у нашому суспільстві залишаються випадки дитячого насильства, булінг в дитячих колективах, підліткова вагітність, сирітство при живих батьках та інші проблеми, з якими щодня стикаються юні українці.

Цьогоріч для понад 7 мільйонів українських дітей свято має особливе значення. Адже війна забрала у них дитинство, позбавила захищеності, безпеки, батьків… Діти вмить подорослішали… діти відчули усю несправедливість світу, коли країна-терорист позбавляє майбутнього тебе, твою родину і твою країну.

Дуже хочеться, щоб у житті кожної дитини були лише сонячні, радісні дні, а війна, окупація, міни – це усе було несправжнім, хай у кіно, у книгах… Щоб ніколи у реальному житті не було війни.

Ми переможемо заради наших дітей!

(за інформацією служби у справах дітей)



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь